proyectos skogen

VELKOMMEN TIL VÅRT DESIGNUNIVERS

Her på denne sida vil vi ta dere med inn i Skogen Design sitt univers. Vår verden er betegnet av vakkert design, en kraftig hunger etter kunnskap og ønske om å gi noe tilbake til gata vi bor i.

Skogen Design sitt mål er å være Norges beste nettside for mid-century kvalitetsdesign og vi bruker mye energi på bilder av høy kvalitet, enkle produktbeskrivelser og rask responstid.

Samtidig har vi oppdaget i løpet av vår reise fra den spede start som nettbutikk i 2014 til at vi åpnet showroom i 2017, at det er veldig lite litteratur om norsk design fra forrige århundre. I motsetning til Danmark og Finland er det skrevet relativt få bøker om norsk design. Det trigget oss til å være med i oppstarten av Form Forlag som du kan lese mer om nedenfor.

Gata vår «Schweigaardsgate» har i mange år ligget nokså død, hvis man ser bort i fra massasjeinstitutt og gatekjøkken. Da vi endelig fikk sjansen og skulle åpne eget showroom og butikk var det en stor glede å oppdage at det var et ledig lokale i gata. Det var en fantastisk følelse å åpne showroom i Schweigaardsgata (nr. 94) i 2017. Vi spiller på lag med lokalsamfunnet og vil være med å videreutvikle gata vår til nye høyder.

Nederst på sida i bloggen vår har vi samlet noen oppdateringer som kommer med ujevne mellomrom: Vi reiser mye rundt og leiter etter designmøbler og -objekter i mid-century stil og vi skriver derfor blogginnlegg som «mid-century travelers». Ellers deltar vi på ulike messer, eventer og gjør interiøroppdrag med jevne mellomrom. Dette har vi også sammen med presseoppslag samlet på bloggen vår. Vi håper du liker den!

Interiørmagasinet Bo Bedre skriver om Skogen Design

Med lidenskap for norsk design.

Bli kjent med oss i Skogen Design i denne artikkelen skrevet av Nyanser.no og interiørmagasinet Bo bedre. – Vi er lidenskapelig opptatt av norsk design produsert i Norge. Med Skogen Design ønsker vi å bidra til å ta vare på norsk håndverkstradisjon. Vi har et særlig fokus på norsk interiørdesign fra 1930-1980 og ønsker å …

Inspirasjon OBOS-bladet vintage

Retro og vintage inspirasjon fra OBOS-bladet

OBOS-bladet har noen utrolig fine reportasjer og artikler med inspirasjon til folk flest, men også for folk med særlig interesse for design og interiør. Derfor var det artig at bladet i 2019 og 2020 i to ulike utgaver løftet fram varer fra oss i Skogen Design. OBOS-bladet nr. 1 2020: Inspirasjon: «10 bruktfunn – Gammelt …

Grethe_Prytz_Kittelsen_

Kvinner i front: Designpionerene

Skrevet av: Mats Linder, matslinder.no Hvordan er kunsthistorien egentlig utformet og diktert? Det er det Skogen ønsker å fokusere på i utstillingen «Kvinner i front». Både hvordan museene er bygget opp og hvordan bøker om design er skrevet, viser oss at designhistorien er forfattet av menn: Det gjør den mannsdominert, kjønnsperspektivet for ensrettet og mangelfull. …

le corbusier luxo lamp

Designikon: LUXO – Den ukjente historien

Skrevet av: Jan Egil Kongsrud, Brocante Ideen om Luxo-lampa ble unnfanget en nydelig sommerdag i 1936 i Jac. Jacobsens nye lokaler på Rådhusplassen i Oslo: Et par heisekranliknende lamper merket Terry & Son hadde ankommet Oslo sammen med en leveranse symaskiner fra Union på båten fra England. Du finner en mengde Luxo-lamper til salgs hos …

Bonytt på besøk

Besøk fra Bonytt!

Etter flere intervjuer i norske aviser, kom til slutt Bonytt på besøk. Ja de kunne selvfølgelig ikke unngå å se at Brian sa at han hadde brukt dere magasin til å lære norsk – og det helt tilbake til 1950-tallet.      

Bergens og anatomi

Bergens Tidende og anatomiske figurer

Fra lege til salg av anatomiske figurer Som lege er Brian lidenskapelig opptatt av anatomiske figurer slik Bergens Tidende skriver om. Han samler på figurer og plansjer som denne torsoen på bildet. Du finner flere anatomiske figurer i Skogen Design sin nettbutikk her.

Updating…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.